https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Kandidaten in de rij voor je vacature?

In deze coronacrisis kwam onze minister met de term intelligente lockdown, waarmee hij ons mee verantwoordelijk maakte voor het goed uitvoeren van de aangekondigde maatregelen. 

De koning kwam met het eenzaamheidsvirus, waarmee hij ons verantwoordelijk maakte voor het contact houden met oude en kwetsbare mensen. 

Er kwamen spontaal allerlei goede acties op: balkon- en raambezoek voor eenzame ouderen, een berenjacht voor verveelde kinderen, Facetimefeestjes voor mensen die jarig zijn, een IPadzuster die zorgt dat coronapatiënten contact hebben met familie. Er is megaveel creativiteit overal.  

Megaveel taalcreativiteit is er ook. Want ik kan nog veel meer woorden noemen. Wat te denken van: 

coronadiploma, coronafeestjes, coronahoester en anderhalvemeterpolitie, hamsterschaamte, corontaine en ellebooghoesten? Het ontstaat gewoon, in spreektaal. 

Maar die creativiteit zie ik niet overal. Vandaag las ik bijvoorbeeld dit op internet.  Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik heb er wel een mening over. Lees maar eens mee: 

‘Als klantmanager werk draag jij zorg voor je eigen caseload. Hierbij werk je nauw samen met de consulent. Jij bent verantwoordelijk voor de planning, het plan van aanpak, de gesprekken, het nawerk van de gesprekken en het vervolgtraject. Het is belangrijk dat je de wensen van de klanten in kaart brengt. Jouw communicatieve en sociale vaardigheden zijn van groot belang om dit in kaart te brengen en om actie te ondernemen. Met jouw actuele kennis van de markt weet jij als geen ander hoe jij gesprekken moet voeren over doelmatigheid. Jij als klantmanager kan je inleven, maar houdt wel het doel voor ogen.’

Boring toch? Zelfs al houd ik van administratieve taken, dan nog geeft deze functie omschrijving mij niet het gevoel dat ik daar bij wil zijn. Ik weet niet hoe het jullie vergaat als je dit leest, maar ik val eerder in slaap als ik deze vacature lees.  Ik ben al lang vertrokken. Dit is een voorbeeld van een functie saai inrichten. Kandidaten willen niet daarheen waar het saai is.

Vacatureteksten zijn bedoeld om kandidaten te verleiden om voor jouw vacature en jouw bedrijf te kiezen. Het lijkt wel alsof de ontwikkeling van het schrijven van goede vacatureteksten de laatste 10 jaar heeft stilgestaan. Bij de vacatureteksten zie je het ene cliché over het ander struikelen. 

Google maar eens op vacatures en je vind dit: 

  • Je kunt zelfstandig werken én een teamspeler zijn.
  • Je kunt goed relaties bouwen en onderhouden. 
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden

Iedereen begrijpt wat je ermee bedoelt. Maar het is zo overbekend geworden kandidaten het zullen negeren. Je advertentie trekt geen aandacht.  Ik zie regelmatig vacatureteksten op ons platform verschijnen met de tekst van een functieprofiel. Een functieprofiel heeft echter een heel ander doel. 

Soms krijg ik teksten onder ogen die minstens 10 jaar oud zijn. Zo’n oude tekst lag nog ergens onder in de la onder een laag stof en is ooit gebruikt om Kees te werven. En Kees heeft met succes 10 jaar voor de organisatie gewerkt, dus met deze tekst gaan we vast en zeker een nieuwe Kees werven. 

In onze training doen we het anders. We gaan nieuwe inzichten toepassen bij het schrijven van een vacaturetekst. Inzichten die zich hebben bewezen bij de marketing van producten en diensten. Inzichten die ervoor zorgen dat een vacature in het vervolg onmogelijk genegeerd kan worden.

Als jij ervoor wilt zorgen dat jij ook weet

  • Hoe je de aandacht van de kandidaten grijpt en waardoor ze zeker je tekst zullen lezen.
  • Hoe je interesse wekt van de kandidaat door gebruik te maken van de nieuwste technieken
  • Waardoor kandidaten je tekst tot het eind zullen doorlezen.
  • Wat je moet doen om kandidaten te overtuigen om te solliciteren.
  • Hoe je er met een CTA voor zorgt dat kandidaten ook daadwerkelijk actie ondernemen.

Ik heb een webinar gegeven met als titel: ‘ gebruik psychologie bij het schrijven van je vacatureteksten’.  In het webinar vertel ik je hoe je vacatureteksten opstelt, die zorgen voor veel sollicitanten. Sollicitaties hebben namelijk alles te maken met goede vacatureteksten

Klik hier om het gratis webinar terug te luisteren.

 

Gosse Rodenboog
(0653769999)
g.rodenboog@redvice.eu