https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Schutkleur of in stralend wit?

Mijn neef ging trouwen in Coronatijd. Niet iets dat nou echt leuk is om te doen zou je zeggen. Feest kon niet doorgaan, want het restaurant moest dicht. Kerk mocht met 30 mensen, maar gemeentehuis niet.

Niet voor één gat te vangen lieten ze het gemeentehuis naar de kerk komen en konden ze daar toch ook met 30 mensen zijn.  En wij als derderangs familieleden hoorden niet tot die groep van 30 meest close vrienden. Weet je meteen weer waar je staat.

Kwam mijn vrouw met het idee om toch nog even langs te gaan, want anders was het zo jammer voor ze. 

Wij togen ’s avonds in het donker naar ’t sfeervol verlichte kerkje.  Kwam onze neef, de bruidegom eraan met zijn rossige haar, bruine pak en een geruit giletje in herfstkleuren. “Oh”,  zegt mijn vrouw “wat zal dat mooi staan op de foto’s, met al die herfstkleuren in het bos.”  Waar je al niet aan denkt, denk ik dan. Zegt mijn neef: “Nou ja, ik heb een aardige schutkleur. Je ziet me niet meer terug op de foto’s”.  De bruid daarentegen komt eraan in stralend wit. Zij steelt de show en zo zal ’t ook wel zijn op de foto’s. Zo gaat dat toch altijd.  De vrouw in de trouwjurk, daar draait het om.

Het omgekeerde als bij sommige dieren. Bij de eend en de pauw pronken de mannen en hebben de vrouwen de schutkleur. En het edelhert heeft een gewei en de hinde niet. De ene trekt de aandacht en de ander trekt een camouflagepak aan en draagt schutkleuren.

Wat doet jouw bedrijf? Valt jouw bedrijf online op of heb je schutkleuren? Voor wie wil je opvallen: voor kandidaten of voor klanten?  Is je website onopvallend, niet makkelijk te vinden en vinden alleen klanten er goede informatie en kandidaten niet?  Dat is camouflage. Dat kan echt anders. 

Zorg voor een site waar jij de aandacht van kandidaten vangt. Verstop je niet, draag geen camouflagepak en verstop je niet met schutkleuren. Wek hun interesse. Zorg dat zij makkelijk alles kunnen vinden en hun interesse in jouw bedrijf makkelijk kenbaar kunnen maken. Daarvoor valt de mannetjeseend toch ook op? Om potentiële kandidaten te lokken?

Kun je dat zelf niet bieden?  Weet je niet hoe je jezelf aantrekkelijk profileert als werkgever? Heb je geen netwerk bij kandidaten?  Kies dan voor een platform waar je mag opvallen, waar kandidaten persoonlijk worden benaderd. Dat valt op. Redvice kan zo’n platform bieden, maar kan je ook helpen om online aantrekkelijk te worden voor kandidaten in plaats van alleen maar voor klanten. Bij ons een bedrijfspagina aanmaken vergroot je online bereik enorm. Je valt op en wij kunnen je adviseren hoe je dat vertaalt naar een samenlevingscontract met een kandidaat.

Klik hier om ons gratis webinar over dit onderwerp terug te luisteren.

Gosse Rodenboog
(0653769999)
g.rodenboog@redvice.euons