https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

21e Eeuws werven met een jaren '60 vacature?

Giganet.. Geweldige commercial van Ziggo. Een oudere man trekt een blikje bier open en vraagt zich af: “Giganet, heb je dat nou echt nodig?”

Maar terwijl hij lacht, zoeft hij terug in zijn geheugen en je ziet hem daar zitten tussen zijn ouwe voetbalmaats. Vies, bezweet, voldaan, bezig aan de derde helft. Je ruikt de kantinegeur bijna. En dan komt z’n maat, met een aftandse koelkasttelefoon in de hand, aanzetten met het bericht van mobiele telefonie.  Dan zegt hij: “En dan de hele dag gebeld worden zeker?”  Volop gelach, niemand gelooft erin. Wat een onzin.

De tweede flashback is naar kantoor. Daar heeft zijn collega het over email, elektronische post.. Hoongelach. Even later over de zoekmachine Google. Hij reageert nog steeds lacherig: “Ik ben toch niks kwijt?” Maar inmiddels kijkt de rest al wat meewarig om zijn reactie. Veelzeggend is dat. ..

Dan schrikt hij ineens wakker uit zijn verleden. Hij heeft er altijd om gelachen en dat was behoorlijk achterlijk. Hij kan nu beter meedoen, want het kon wel eens heul groot gaan worden. De boodschap is duidelijk.
Zonder Giganet blijf je hangen, blijf je achter bij wat echt de toekomst wordt. En dat wil je toch niet?! Ziggo is klaar voor de toekomst, jij ook?

Ja, ben je dat? Klaar voor de toekomst? Vaak worden er plannen gemaakt om tijdig de productie te moderniseren en beter aan te sluiten bij de ontwikkelingen in de markt. Maar sluit je ook aan bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt?  Pak je het werven modern aan?

Of gebruik je nog steeds vacatureteksten, waaraan te zien is dat het een afgestoft exemplaar is van minstens 5 jaar geleden? Soms is kennis van Word en Excel nog steeds een vereiste. Maar hoe relevant is dat? Voor iedereen onder de 60 is dat al lang geen  probleem meer. Dus waar waarom zou je dat nog in de functie-eisen opnemen?

Je hebt, als bedrijf, heel goed voor de bril hoe je verwacht dat je bedrijf er over 5 jaar uit moet zien. Dat gaat heul groot worden. Omzetgroei, ontwikkeling, meer en vooral ook nieuw werk, meer werknemers.

Maar wie past daarin? Het lijkt het veiligst om de man of vrouw die vertrekt onder het kopieerapparaat leggen. Het beviel toch goed? Daarom wordt er soms een oud functieprofiel opgesteld en een kloon gevraagd van degene die vertrekt. Maar is dat echt wat het bedrijf voor de toekomst nodig heeft? Ook al voldeed die goed, je werft een nieuwe medewerker niet voor het verleden. Je werft voor de toekomst. 

Bedenk wat je grootste uitdagingen voor de komende 5 jaar zijn. Welke taken komen erbij en wat kan eraf? Welke competenties zijn daarvoor nodig? En welke mensen zoek je dan?

Ga je met je afdeling een nieuw product lanceren en heb je enthousiaste en creatieve mensen nodig? Of misschien heb je creatieve mensen al binnen of zet je daar een extern bureau voor in? Misschien heb je er juist meer aan om de komende jaren eens goed de puntjes op de i te zetten?

Gaat die secretaresse weg, kijk dan eens of je veel van wat ze deed niet kunt automatiseren. Heb je nog wel net zo’n grote functie beschikbaar?
Vraag de afdeling eens of ze nog ideeën hebben voor een betere werkverdeling. Wellicht komen ze met verrassende ideeën.

Zorg in elk geval dat je een actuele vacaturetekst schrijft, met actuele competenties en een aantrekkelijke inhoud. Je wilt tenslotte geen mensen afschrikken, maar uitnodigen. Vind je het lastig om zo’n tekst op te stellen. Ga dan voor een Vacature Premium en je krijgt van ons advies en we herschrijven je vacaturetekst.

Wil je echt klaar zijn voor het werven voor de toekomst,  maak dan ook een plan voor de aanpak van het werven. Bel ons en wij zorgen ervoor dat je met gemak de juiste mensen blijft binnenhalen.