https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Online searchen naar kandidaten

Hoe vind je kandidaten die niet zoeken naar vacatures

Je hebt een fantastische en wervende vacaturetekst geschreven. Je bedrijf heeft een onweerstaanbaar online uitstraling voor kandidaten. Maar toch reageren er geen goede kandidaten. Krijg  je sommige vacatures gewoon heel moeilijk ingevuld. Ze blijven lang openstaan en het belemmert je bedrijf in een verdere groei. 

De reden hiervoor is eenvoudig: de kandidaten die je zoekt, zijn mogelijk niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Ze lezen je vacatureteksten niet en worden niet beïnvloed door je aantrekkelijke online uitstraling, simpelweg omdat ze er niet naar kijken. Ze zijn druk bezig met hun huidige baan en kijken niet verder.

Toch voelen ze zich onbewust vaak niet helemaal op hun plek. Ongeveer 65% van deze kandidaten zou best openstaan voor een andere baan, maar ze zijn zich hier zelf nog niet van bewust. Het is aan jou om hen hiervan bewust te maken.

In deze training leren we je:

De arbeidsmarkt bestaat gemiddeld genomen uit verschillende groepen kandidaten. Ongeveer 5% zoekt actief naar een nieuwe baan en vindt vaak de vacatures die online worden geplaatst. Ongeveer 10% is passief op zoek en schrijft zich in bij recruitmentbureaus en jobboards, waar ze wekelijks vacatures ontvangen.

Ongeveer 20% is helemaal niet geïnteresseerd in het veranderen van baan en valt buiten onze focus. Echter, het goede nieuws is dat ongeveer 65% van alle werkenden niet actief op zoek is naar een nieuwe baan, maar wel openstaat voor verandering. Ze zitten goed op hun plek bij hun huidige werkgever, maar zijn vatbaar voor nieuwe kansen als deze zich voordoen.

Je doel is om deze groep aan te spreken, de mensen die al succesvol zijn, goed met hun collega’s en leidinggevenden omgaan, en zichzelf voortdurend ontwikkelen. Dit is de groep waarin je de beste kandidaten zult vinden. Natuurlijk moet je iets aantrekkelijks bieden, beter dan wat ze momenteel hebben, omdat ze hun vaste baan en bekende collega’s zullen verlaten.

Waarom doen bedrijven hier niets mee? Ten eerste zijn ze zich er vaak niet van bewust dat ze een groot potentieel missen. Zolang er genoeg sollicitanten zijn, lijkt er geen probleem te zijn. Ze nemen genoegen met een redelijk passende kandidaat en kijken niet verder. Het is als een gokverslaving waarbij af en toe geluk een pareltje oplevert.

Ten tweede stellen bedrijven vaak verkeerde prioriteiten. De waan van de dag beheerst hun beslissingen en ze zetten de vacature simpelweg online, in de hoop de 5% actieve werkzoekenden aan te trekken. Ze missen daardoor de kans om de latent zoekenden te benaderen, een aantrekkelijke groep kandidaten.

Deze training, slechts voor €595,-, leert je hoe je dit potentieel kunt ontgrendelen. Meld je aan via het onderstaande formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.