https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

ZORG VOOR EEN WERVENDE PROCEDURE

Hoe zorg je ervoor dat kandidaten niet afhaken tijdens de procedure

Je hebt veel energie gestoken in het opstellen van een wervende advertentietekst, waardoor jouw bedrijf online onweerstaanbaar is voor kandidaten. Voor zelfs de lastigste functies heb je extra inspanningen geleverd en dat heeft geresulteerd in voldoende goede aanmeldingen. Heerlijk! Maar dit is niet het moment om op je lauweren te rusten. De kandidaat heeft nog niet eens een voet over de drempel gezet, laat staan dat de handtekening is gezet. Dus, juich niet te vroeg. Denk niet: “Nu zijn wij aan zet om hem eens flink door te zagen.” Op dit punt is de cruciale vraag: “Hoe zorg je ervoor dat een van deze kandidaten daadwerkelijk een arbeidscontract gaat tekenen?”

Welke stappen moet je zetten om kandidaten enthousiast te houden voor je bedrijf en de vacante functie tijdens het sollicitatieproces? En nog belangrijker, wat moet je vooral vermijden? Je kunt nog lang niet met de beentjes omhoog. Blijf nog maar even met beide benen stevig op de grond staan.

In deze training leren we je:

Dit hoofdstuk behandelt alle stappen die je doorloopt vanaf het moment dat je de eerste informatie van een kandidaat binnenkrijgt tot het moment waarop een van deze kandidaten het contract ondertekent. Ook leer je hoe je omgaat met kandidaten die (nog) niet matchen met de vacature. Gooi je die e-mails weg? Neem je de moeite om te antwoorden? Hoe behandel je ze? Denk je: “Ach, maakt niet uit. Die zien we nooit meer terug”? Of zorg je ervoor dat deze kandidaten ambassadeurs voor je bedrijf worden, ondanks dat je ze hebt moeten teleurstellen? Wat jij doet, maakt daarbij alle verschil.