https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Kies de beste kandidaat

Hoe selecteer je de beste kandidaat tijdens je procedure?

Na een succesvolle wervingscampagne sta je voor de uitdaging om de juiste keuze te maken uit meerdere kandidaten. Een cruciale vraag, vooral als bedacht wordt dat meer dan de helft van nieuwe collega’s binnen het eerste jaar al vertrekt. Dit is niet alleen kostbaar in termen van wervings- en selectiekosten (gemiddeld €4550,- als je het zelf doet), maar het leidt ook tot een vacature die minstens een jaar niet serieus wordt ingevuld en tot overbelasting van directe collega’s.

Wat kan de reden zijn voor dit vroegtijdige vertrek en, belangrijker nog, hoe kun je dit probleem eenvoudig oplossen?

In deze training leren we je:

Het gebruik van een assessment vóór een sollicitatiegesprek resulteert in een aangenamer en meer diepgaand gesprek. Dit is van cruciaal belang, aangezien je nog geen handtekening van de kandidaat hebt en veel gesprekken moeizaam verlopen als de persoonlijkheden van de interviewer en de kandidaat niet op elkaar aansluiten.

Door meer te weten te komen over de kandidaat en zijn of haar persoonlijkheid, wordt het sollicitatiegesprek niet alleen aangenamer, maar kun je ook direct de knelpunten identificeren tussen de competenties van de kandidaat en de cruciale competenties die vereist zijn voor de vacature.

Deze kennis is tevens waardevol voor een effectiever inwerktraject van je nieuwe collega. Het gericht inzetten van assessments leidt tot betere kandidaten en bijgevolg minder vroegtijdige uitstappers in het eerste jaar.