https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Een lelijke vacaturetitel, maar hij werkt wel.

“Ik weet niet precies wat hij doet, maar hij is in elk geval wel manager”. Die uitspraak deed een jonge vent laatst over zijn broer. Geen idee, wat voor manager, maar het manager zijn gaf zijn broer al status in zijn ogen. Ongelooflijk wat een woord met mensen doet. Manager is dan ook wel de meest uitgekauwde en nietszeggende functietitel ooit.

Voor mij is het een ‘jeukwoord’. Het zegt niks, maar het wordt onwijs veel gebruikt.  Je hebt Areamanager, Shopmanager, Topmanager, Productiemanager, Officemanager, Accountmanager, Contentmanager, Projectmanager, Logistiek manager, Supply Chain manager, Procesmanager en ga zo maar door. Het is niet eens meer duidelijk of je nu wel of niet leiding geeft als je manager bent. Het lijkt erop dat er van elk beroep wel een manager variant is bedacht.

Zo las ik laatst zelfs een blog waar een thuisblijfmoeder zichzelf gezinsmanager noemde. Nu heb ik alle respect voor mensen die ervoor kiezen om thuis te blijven, maar kom me niet aan met gezinsmanager. Het gezin is niet de plek om te managen. Als ik nu eens op één plek niet wil managen is het thuis. Als dat ook al managen moet heten voordat het wat voorstelt, waar blijven we dan?

Je kunt dus het woord manager in je titel gebruiken, want er wordt veel op gezocht. Maar helaas word je dan gevonden door allemaal mensen die je helemaal niet wilt. Zorg dus voor woorden in je titel die wél werken. Doen wat werkt, daar ben ik wel van. Geen gezeur en no nonsens de boel aanpakken, dat werkt het best. Gebruik dus een functietitel die de lading dekt.

Noem een vertegenwoordiger dan ook vertegenwoordiger of accountmanager, maar niet Sales Development Representative of account executive. Dan trek je de verkeerde mensen aan en daar heb je niks aan.

En dat betekent dat je ook niet met titels moet komen, waar niemand op zoekt. Lege termen die naar dieren stinken bijvoorbeeld, zoals duizendpoot, verkooptijger, spin in het web of schaap met vijf poten. Je weet dat een schaap met vijf poten wordt afgemaakt?  Nou, des te meer reden om die titel niet te gebruiken. Als jij een baan wilt, dan zoek je toch ook niet naar ‘spin in het web’?

Als je zo’n titel kiest, dan weet je zeker dat je doelgroep je vacaturetekst nooit leest. Gebruik dus titels waarop wél wordt gezocht. Hippe titels zijn leuk binnen je bedrijf, maar niemand zoekt op Eindbaas, IT Ninja, Creatief Tovenaar of intern bedachte titels als erfbetreder.

Vaak werkt een lelijke vacaturetitel goed, als de titel maar woorden heeft waar je doelgroep op zoekt.  In je tekst kun je nog genoeg origineel zijn.

Wil je weten op welke titels jouw vacature wel gevonden wordt en hoe je in je tekst origineel kunt uitpakken en toch goed gevonden worden door je doelgroep?  Meld je dan aan voor onze training. Dan leren we je om pakkende vacaturetitels en vacatureteksten te schrijven. Geen tijd of geen talent daarvoor?  Je kunt je vacaturetekst ook door ons laten beoordelen en (her)schrijven. Meld je hieronder aan voor de training of met een vacature: