https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Lees vooral niet de bijsluiter

Stel je voor…

Dat de farmacie de reclame voor ibuprofen verkoopt met de volgende verkooptekst: 

Wij bieden: Ibuprofen: stilt pijn, remt ontstekingen en verlaagt koorts. Ibuprofen is goed, je voelt je snel weer beter.

Wij vragen: mensen met pijn die een sterke maag hebben, gezonde longen, een goed werkend hart en bloedvaten, een gezonde bloeddruk, die een gezonde darmflora bezitten, een goede bloedsuikerspiegel hebben en een goede bloedstolling, als ook een goede blaas en nieren. Onze voorkeur gaat uit naar volwassenen tussen de 18 en 65 jaar, die niet zwanger zijn, borstvoeding geven of een directe kinderwens hebben.

Wat denk je hoeveel mensen nog ibuprofen zouden kopen?

Waslijst met eisen

Waarom zou je dan wel zo met een vacature de markt op gaan? Slechts met een vragenlijstje? Waarom vacatureteksten die niets anders zijn dan functieomschrijvingen, taakomschrijvingen en een hele lijst met eisen waaraan je moet voldoen wil je ooit in die baan kunnen overleven.

Soms staat er nog een leuke en wervende zin tussen, zodat je een heel ietsje pietsje zin in die baan krijgt. Heel even maar…want dan komt die lange lijst met alles waaraan je moet voldoen om de functie aan te kunnen. Je moet stressbestendig zijn, geen 9-5 mentaliteit hebben, een teamspeler zijn én zelfstandig  blabla… Lijsten met minstens 10 van dit soort eisen, zijn meer de regel dan de uitzondering.

Als je de lijst met alles wat er van je verwacht wordt door bent, dan is het ietsje pietsje zin al gedaald tot ver onder het nulpunt. Het komt erop neer dat je er alleen terecht kunt met een top privéleven dat nauwelijks aandacht behoeft, als je emotioneel van beton bent, een expert in je vakgebied en unieke competenties bezit. Dat schrikt mannen al af, laat staan vrouwen.

Weet je dat vrouwen vooral kijken naar de competenties waar ze NIET aan voldoen? Zij solliciteren pas als ze zich in 80 tot 100% van de functie-eisen herkennen! Als je dus tien eisen neerzet en ze voldoen aan zeven eisen, zullen ze nog steeds niet solliciteren.  Ze haken af.

Bedenk wat je eisen uitstralen

Als je aangeeft dat je niet gediend bent van een 9-5 mentaliteit, dan wek je de indruk dat er weinig tot geen ruimte is voor een privéleven.  Zijn alleen diehards welkom?

Wil je geen kandidaten wegjagen, som dan niet teveel eisen op. Kom alleen met eisen die van beton zijn, die écht cruciaal zijn. Maak mensen enthousiast voor de baan! Kandidaten willen enthousiast worden van wat ze lezen. Pak ze in!  Besteed daar minstens zoveel tijd aan als aan je, hopelijk korte, lijstje met eisen.

Is jouw omschrijving enthousiasmerend? Krijgen mensen zin in die baan en het werken voor jullie bedrijf ? Weet je welke eisen het allerbelangrijkst zijn? Zijn ze redelijk en passend bij deze tijd? Stoot jij niet onnodig competente mensen af?

In onze training laten wij je zien hoe je eenvoudig zelf een wervende advertentietekst schrijft. Je krijgt ons template en stappenplan die wij al jaren met succes gebruiken, aangevuld met een aantal trainingsvideo’s.

Ben jij er aan toe om je eigen bijsluiter te schrijven waardoor kandidaten niet worden afgeschrikt maar als een magneet worden aangetrokken? Klik dan hier voor meer informatie over onze training.

Benieuwd naar meer? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en krijg gratis tips regelrecht in je inbox

Ja, ik meld me aan

 

dit veld niet invullen s.v.p.