https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Wees creatief met je vacaturetekst | trek de aandacht

14 December, 2021 2:57 pm

Wees creatief met je vacaturetekst

Vacatureteksten zijn bedoeld om kandidaten te verleiden om voor jouw vacature en jouw bedrijf te kiezen. Maar het lijkt wel alsof de ontwikkeling van het schrijven van goede vacatureteksten de laatste 10 jaar heeft stilgestaan. Bij de vacatureteksten zie je het ene cliché over het ander struikelen. Google maar eens op vacatures en je vind dit: 

  • Je kunt zelfstandig werken én een teamspeler zijn.
  • Je kunt goed relaties bouwen en onderhouden.
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden

Iedereen begrijpt wat je ermee bedoelt. Maar het is zo overbekend geworden kandidaten het zullen negeren. Je advertentie trekt geen aandacht. Ik zie regelmatig vacatureteksten op ons platform verschijnen met de tekst van een functieprofiel. Een functieprofiel heeft echter een heel ander doel. 

Dat werkt dus niet. Kandidaten reageren veel eerder als jij een waanzinnig leuke vacature hebt, dus zorg dat jouw vacature eruit springt.

Een vacaturetekst die eruit springt

Hoe zorg je er dan voor dat de kandidaat niet afhaakt bij het lezen van jouw vacaturetekst? Dat heeft alles te maken met hoe ons brein werkt. We leven namelijk vaak op de automatische piloot. We doen veel dingen gedachteloos. Dat is ook precies hoe je brein een vacature leest als hierboven beschreven. Het is niks nieuws. Je brein gaat pas op volle focus als er iets nieuws is, iets creatiefs, iets onverwachts. Dan ga je pas opletten. Dan heb je pas de aandacht van de kandidaat te pakken

Benieuwd hoe dit werkt? En wat je hier concreet mee kan? We gaan nieuwste psychologische inzichten toepassen bij het schrijven van een vacaturetekst. Inzichten die zich hebben bewezen bij de marketing van producten en diensten. Inzichten die ervoor zorgen dat een vacature in het vervolg onmogelijk genegeerd kan worden.

Als jij ervoor wilt zorgen dat jij ook weet:

  • Hoe je de aandacht van de kandidaten grijpt en waardoor ze zeker je tekst zullen lezen.
  • Hoe je interesse wekt van de kandidaat door gebruik te maken van de nieuwste technieken
  • Waardoor kandidaten je tekst tot het eind zullen doorlezen.
  • Wat je moet doen om kandidaten te overtuigen om te solliciteren.
  • Hoe je er met een CTA voor zorgt dat kandidaten ook daadwerkelijk actie ondernemen.
Dan moet je je aanmelden voor onze training: hoe schrijf ik een onweerstaanbare vacature.  Aanmelden kan via onderstaand formulier.