https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Meer reacties door goede vacaturetekst | hoe dan?

Dodelijk saaie vacatureteksten

Soms krijg ik vacatureteksten onder ogen die minstens 10 jaar oud zijn. Zo’n oude tekst lag nog ergens onder in de la onder een laag stof en is ooit gebruikt om Kees te werven. En Kees heeft met succes 10 jaar voor de organisatie gewerkt, dus met deze tekst gaan we vast en zeker een nieuwe Kees werven. Lees de volgende functie omschrijvingen eens:

  • Controleren van gemaakte kostprijscalculaties en verwerken in ons ERP-systeem
  • Uitwerken van productspecificaties
  • Inrichten en onderhouden van data en labels.
  • Het inventariseren van informatie- /databehoefte
  • Het aanpassen of zelf ontwikkelen van rapporten
  • Opstellen van de dagelijkse productieplanning afgestemd op klantwensen en grondstoffen.
  • Anticiperen op en doorvoeren van mutaties in orders
  • Berekenen en inplannen van bezetting, verpakkingen en transportcapaciteit

Heb je elke zin van het bovenstaande aandachtig gelezen? Nee toch? Het is dodelijk saai. Zelfs al houd ik van administratieve taken, dan nog geeft deze functie omschrijving mij niet het gevoel dat ik daar bij wil zijn. Ik weet niet hoe het jullie vergaat als je dit leest, maar ik val eerder in slaap als ik deze vacature lees.  Ik ben al lang vertrokken. Dit is een voorbeeld van een functie saai inrichten. Kandidaten willen niet daarheen waar het saai is. 

Wat voor nut het heeft om een goede vacaturetekst te schrijven?

Een goede vacaturetekst levert meer reacties op. Een extreem mooie uitkomst had ik laatst toen ik een vacaturetekst had herschreven voor een opdrachtgever. Een paar dagen later belde de opdrachtgever mij of ik alsjeblieft wel de vacature offline kon halen. Hij werd compleet overspoeld met reacties.

Lijkt jou dat ook wel wat? Meer reacties op je vacatures? En ben je benieuwd met welke trucjes je ervoor kan zorgen dat een kandidaat jouw vacature niet achteloos leest? Waarom de bovenstaande afbeelding je aandacht trekt? Ik geef trainingen aan Recruiters en HR afdelingen en één van de modules gaat precies hier over. In deze training gaan we nieuwe psychologische inzichten toepassen bij het schrijven van een vacature tekst.  Inzichten die zich hebben bewezen bij de marketing van producten en diensten. Inzichten die ervoor zorgen dat een vacature in het vervolg onmogelijk genegeerd kan worden.  Dit wil je niet missen! Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen.