https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Een standaardtekst is echt killing

Terug naar het bekende

Soms zijn kinderen zo gek op bekend voedsel dat ze er de gekste dingen voor doen. Zo heb ik mijn zoon van twee er een keer op betrapt dat hij een oud broodje met pasta uit de GFT-bak had gehaald, waar hij vrolijk het pasta af zat te likken. En een andere zoon van drie stak zijn hoofd in het konijnenhok om het oude brood voor de konijnen weg te kapen en zelf op te eten.  Toen heb ik mezelf wel even afgevraagd of hij wel genoeg te eten kreeg.

Echt gekkenwerk, hoe graag mensen terug gaan naar de vuilnisbelt van bekende clichés. In vacatureteksten vind je zoveel clichés dat je erover struikelt. En er zijn nog bedrijven die denken dat oude paarden van stal trekken de beste resultaten oplevert. Ze blijven erin geloven, ook al komt er niemand meer naar hun paard kijken.

Wat er ligt op de vuilnisbelt van bekende clichés

Zal ik een paar voorbeelden noemen?  Het dierenrijk is weer volop vertegenwoordigd met duizendpoot, spin in het web en schaap met vijf poten. Eigenlijk een verkapte manier om te zeggen dat je graag alle klusjes bij die persoon in de maag splitst en altijd meer verwacht dan redelijk is. De termen ‘geen 9-5 mentaliteit’, stressbestendig zijn een flexibele instelling hebben, doen daar nog een schepje bovenop. Echt niet meer geschikt om in de huidige markt werknemers te trekken.

Dan zoeken we een proactief iemand. Alsof het vandaag de dag nog mogelijk is om achterover in je kantoorstoel te blijven hangen om te wachten op de volgende opdracht. Wil niet iedereen iemand met enthousiasme, eentje die van aanpakken weet?

Een teamplayer, een bruggenbouwer en verbinder. Waar moet hij bruggen tussen bouwen? Zijn er kloven dan? En verbinden? Wat valt er te verbinden? Zijn er oude wonden die verbonden moeten worden? Lijkt me niet echt lekker om in zo’n wespennest en bloederige toestand te stappen.

Veeg de clichés van tafel

Ik zie tientallen vacatureteksten voorbij komen met nietszeggende clichés van bedrijven die niks anders konden bedenken. Zulke vacatureteksten worden alleen nog aangeleverd door luie of te drukke HR-medewerkers die niet beter weten. Het lijkt een beetje om mijn zoon die een broodje met ongezonde pasta toch weer uit de GFT bak trekt.  Da’s zo goor. Je wilt niet dat iemand dat ziet.  Trek geen oud paard van stal, gun ze hun pensioen. Wij hanteren een lijstje van verboden woorden. En iedereen die onze training heeft gevolgd weet dat het ondenkbaar is om die ooit nog weer te gebruiken. Bij ons winnen jonge veulens de race. Doe met jouw vacaturetekst iets anders. Veeg alle clichés van tafel en zet je bedrijf fris neer. Maak gebruik van psychologische inzichten voor meer reacties op je advertenties. 

Volg onze module vacatureteksten schrijven of lever je vacature bij ons in en wij herschrijven jullie verhaal.

Meer tips ontvangen in je mailbox? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan

 

dit veld niet invullen s.v.p.