https://redvice.eu/wp-content/themes/redvice-corporate/_images_upload/_tn_9207eaaff797ad25.jpg
Word een bedrijf dat kandidaten trekt!
Meest aantrekkelijke werkgever in je branche worden?

ONS STAPPENPLAN

Onze blogs

Elke dag praten wij met bedrijven in de food- en agrisector over de manier waarop hun vacature het beste kan worden ingevuld. Dit gaat om vele honderden banen per jaar. We hebben alle vacatures al wel een keer voorbij zien komen. Met de steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het belangrijk dat de werving van begin tot eind helemaal klopt. Als er één onderdeeltje in het proces hapert, kun je dat meteen merken aan de hoeveelheid en de kwaliteit van de kandidaten.

In deze blogseries beschrijven we de problemen die wij analyseren bij bedrijven in de agrarische en food sector als het gaat om werving. We delen hier stukjes van onze kennis via praktijk voorbeelden en koppelen dit aan de nieuwste onderzoeken op gebied van psychologie en marketing. Ben je benieuwd naar meer? Volg dan een van onze trainingen

Creëer een onweerstaanbare vacature
gosse rodenboog

Geen reacties? Hoe kan dat? | uit de praktijk

Situatieschets: Een opdrachtgever zoekt een nieuwe collega, die meedraait in de ploegendienst en plaatst de vacature. Het bedrijf heeft een 2-ploegendienst, waarbij 5 dagen per week wordt gewerkt. De ene week overdag, de andere week ‘s nachts. 12 uur op 12 uur af, 60 uur per week, de weekenden vrij. Er melden zich geen sollicitanten. De sollicitanten die zich wel hebben gemeld, vroegen of ze het wel goed hadden begrepen en trokken zich vervolgens alsnog terug. Hoe kan dit?
Lees meer»
Creëer een onweerstaanbare vacature
gosse rodenboog

Zelf doen of uitbesteden: Vacature-analyse

In dit blog gaan we kijken wat het beste uitbesteed kan worden aan een werving en selectie bedrijf. Werving- en selectieactiviteiten zijn moeilijk te plannen en behoren ook niet tot de core business van een bedrijf. Vandaar ook dat deskundige kennis van de actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt geen vanzelfsprekendheid is. En ook bij het definiëren van een vacature, is alleen al een frisse, objectieve blik op het bedrijf belangrijk
Lees meer»
Creëer een onweerstaanbare vacature
gosse rodenboog

Heb je eigenlijk wel een vacature? | check dit eerst

Een vertrekkende collega, langdurige ziekte, ouderschapsverlof, productiegroei, door welke reden dan ook: er is capaciteitstekort en de roep is ‘we hebben iemand nodig’, we hebben een vacature, zo gaat het niet langer, ik kan echt niet meer…. enzovoort. De eerste te stellen vraag is dan: hebben we wel een vacature? Rustmoment.
Lees meer»
Creëer een onweerstaanbare vacature
gosse rodenboog

Droomkandidaat gezocht. Niemand meldt zich.| uit de praktijk

Een continubedrijf zocht al maandenlang naar een kwaliteitsmanager die in ploegendienst wil werken. Het bedrijf kreeg maar geen reacties en er was volop verwarring. Er melden zich geen kandidaten? Helemaal niemand, terwijl de huidige kwaliteitsmanager zijn werk al die tijd met zo veel enthousiasme heeft gedaan. Hoe kan dat?
Lees meer»
Creëer een onweerstaanbare vacature
gosse rodenboog

Hoe voorkom je een mislukking? | 5 valkuilen

HELP! Je wordt ineens overvallen doordat iemand zijn baan opzegt.  Je collega heeft dan wel een opzegtermijn van 1 of 2 maanden maar als je daar de vakantiedagen aftrekt dan is de vacature al snel een feit. Je hebt er niet op gerekend en je hebt het al zo DRUK. Je zoekt snel een oude vacaturetekst op of je kijkt in je dossiers naar het functieprofiel dat ooit voor deze functie is opgesteld. SNEL online gooien en beginnen! Herkenbaar?
Lees meer»

Wil je meer kennis over een goede en efficiënte werving? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de tips regelrecht in je inbox

Ja, ik meld me aan

 

dit veld niet invullen s.v.p.